Indblik i livet som PhD-studerende

Maria Foverskov er i gang med forskeruddannelsen ved Danmarks Designskole, hun er fast tilknyttet Co-Design klyngen og skriver følgende om sit PhD-projekt:

“Med arbejdstitlen ”at øve sig på at forme fremtiden” undersøger og afprøver jeg redskaber, metoder og processer for at inddrage interessenter som aktive medspillere og “formgivere” I co-design processer. Jeg tager udgangspunkt i min baggrund som designer og undersøger hvordan ”design redskaber” som eksempelvis prototyping og scenarie skabelse kan blive del af en fælles formgivning, hvor også ikke-designere former udviklingsprocessen.

Som en del af senior Interaktions projektet undersøger jeg hvordan sociale medier og teknologi kan understøtte ældre borgeres egne sociale netværk. Vi arbejder med en række samarbejdspartnere som Københavns kommune, IT universitetet, samt private service- og teknologi-udbydere.

Et billedligt indblik i hverdagen som forsker:


Jeg så disse to nydelige damer komme og flytte bænken ud I solen, men fik aldrig spurgt dem hvorfor de valgte netop denne plads på Skodagrunden ved Nørrebro station. Da jeg tog billedet havde jeg lige tilbragt en formiddag med en landevejsridder ved Vanløse station, da jeg undersøgte ‘affald I det offentlige rum’, nu handler det om ældres sociale netværk. Livet som designforsker byder heldigvis på lidt af hvert!


Sommerferie læsning i en lille italiensk bjergby. At læse om hverdagsdrama, teater og performance proces giver god mening når sommerfuglene opfører deres hverdagsdrama på ’scenen’ jeg har medbragt i naturen. Jeg undersøger stadig hvordan jeg kan iscenesætte hverdagsdrama “in the wild”; en kontekst hvor ældre borgere færdes i deres hverdags-Valby, der for mig stadig er fremmed. Jeg er stadig “designer-Maria med Superprikkerne” og der er (heldigvis) en del år til at jeg rigtigt bliver “én af de gamle”


Gode netværk opstår også på færgen til Manly Wharf i Austalien. Sammen med blandt andre Signe fra ITU og Kristina fra K3 i Malmö har vi startet “Swamp divers Øresund” som er et design pdh netværk.


Borgerinddragelse og dialog kan have mange forskellige former.”

Share this post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Join our news letter

Subscribe To Our Newsletter

Get notified when we post a new article