Alzheimerpatienter får hjælp af design – Co-design viser sit velfærdspotentiale

Udviklingsmetoden co-design har et stort potentiale inden for velfærdsområdet. Det viser et projekt, som forskere og studerende ved Kunstakademiets Designskole har gennemført i samarbejde med Alzheimerforeningen og den multinationale medicinalvirksomhed Johnson & Johnson. Resultatet er en boks med dialogværktøjer til patienter og deres pårørende, skriver Hans Emborg Bünemann fra Dansk Center for Designforskning (Mind Design # 42, oktober 2011).

Demens er det stærkeste symptom på sygdommen Alzheimer. I takt med Alzheimers forværres oplever patienter og deres pårørende, hvordan demensen gør kommunikation og samvær stadig sværere. Med denne problematik i centrum satte de to lektorer Eva Brandt og Thomas Binder fra Kunstakademiets Designskole i efteråret 2010 scenen for et forskningsbaseret kursus med titlen Design Research: Co-design om Demens.

Læs mere i Dansk Center for Designforsknings Netmagasin. Mind Design, #42, Oktober 2011

http://www.dcdr.dk/dk/Menu/Aktuelt/Netmagasin/Artikelarkiv/Alzheimerpatienter+får+hjælp+af+design

Artiklen er også netop kommet i den nyeste udgave af Danske Designeres blad Inform:
http://www.danishdesigners.com/media/1413.pdf

Share this post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Join our news letter

Subscribe To Our Newsletter

Get notified when we post a new article