Alzheimerpatienter får hjælp af design – Co-design viser sit velfærdspotentiale

Udviklingsmetoden co-design har et stort potentiale inden for velfærdsområdet. Det viser et projekt, som forskere og studerende ved Kunstakademiets Designskole har gennemført i samarbejde med Alzheimerforeningen og den multinationale medicinalvirksomhed Johnson & Johnson. Resultatet er en boks med dialogværktøjer til patienter og deres pårørende, skriver Hans Emborg Bünemann fra Dansk Center for Designforskning (Mind Design # 42, oktober 2011).

Demens er det stærkeste symptom på sygdommen Alzheimer. I takt med Alzheimers forværres oplever patienter og deres pårørende, hvordan demensen gør kommunikation og samvær stadig sværere. Med denne problematik i centrum satte de to lektorer Eva Brandt og Thomas Binder fra Kunstakademiets Designskole i efteråret 2010 scenen for et forskningsbaseret kursus med titlen Design Research: Co-design om Demens.

Læs mere i Dansk Center for Designforsknings Netmagasin. Mind Design, #42, Oktober 2011

http://www.dcdr.dk/dk/Menu/Aktuelt/Netmagasin/Artikelarkiv/Alzheimerpatienter+får+hjælp+af+design

Artiklen er også netop kommet i den nyeste udgave af Danske Designeres blad Inform:
http://www.danishdesigners.com/media/1413.pdf

About Eva Brandt

Eva Brandt is Professor in Social Design at Design School Kolding since May 2019. Eva is scientific leader of the Lab for Social Design. The main part of her research is about how designers can stage open design processes (design labs based on participatory design/codesign) with many participants who both can inquire into existing practices and explore possible futures in common. She also contributes to theorizing about experimental design research driven by programs and experiments. She has been contributing to several books such as Design Spaces (IT Press, 2005), Rehearsing the Future (The Danish Design School Press, 2010), XLAB (The Danish Design School Press, 2011), Facilitating Change – Using Interactive Methods in Organizations, Communities and Networks (Polyteknisk Forlag, 2011), and Routledge International Handbook of Participatory Design (Routledge, 2013). Practice Based Design Reseach (2017). Ledelse og samskabelse i den offentlige sektor (2018). Eva has been chairing the Nordic Design Research Conference in 2013, and are chairing the Nordes 2021 too.

Leave a Reply

%d bloggers like this: