XLAB book launch: En diskussion om eksperimenter

Under overskriften XLAB afholdt Dansk Center for Designforskning en række workshop om forholdet mellem program og eksperiment i en eksperimenterende designforskning. Hvad er anslaget i en designforskning drevet  af designeksperimenter? Hvad er det som performes gennem eksperimentet? Hvordan er forholdet mellem intervention, genealogi og eksperiment? Det er nogle af de spørgsmål som XLAB forløbet tog op. Forløbet er nu dokumenteret i bogen: Brandt, E. Redström, J. Agger Eriksen, M & Binder, T  (2011), XLAB, Kunstakademiets Designskoles Forlag, som tegnestuen Pleks har stået for en spændende tilrettelæggelse af.
Kom til XLAB book launch, hvor bogen præsenteres og hvor der bydes op til uformel diskussion om eksperimenter i designforskningen. Johan Redström lægger for og byder andre op til korte 5 minutters statements med efterfølgende diskussion. Alle er velkomne til at bidrage og bidrag kan evt. anmeldes på forhånd.
Der vil blive serveret vin og vand, og der vil være mulighed for at købe bogen for en særlig pris af 150 kr.
Torsdag d. 8.12.2011 kl. 16-18 i lokale 90.2.20, Kunstakademiets Designskole,
Holmen. Se evt. kort over området mv. på http://www.dkds.dk
Interesserede kan også melde sig til en efterfølgende middag.
Tilmelding og yderligere oplysninger hos Thomas Binder, tbi@kadk.dk

About Eva Brandt

Eva Brandt is Professor in Social Design at Design School Kolding since May 2019. Eva is scientific leader of the Lab for Social Design. The main part of her research is about how designers can stage open design processes (design labs based on participatory design/codesign) with many participants who both can inquire into existing practices and explore possible futures in common. She also contributes to theorizing about experimental design research driven by programs and experiments. She has been contributing to several books such as Design Spaces (IT Press, 2005), Rehearsing the Future (The Danish Design School Press, 2010), XLAB (The Danish Design School Press, 2011), Facilitating Change – Using Interactive Methods in Organizations, Communities and Networks (Polyteknisk Forlag, 2011), and Routledge International Handbook of Participatory Design (Routledge, 2013). Practice Based Design Reseach (2017). Ledelse og samskabelse i den offentlige sektor (2018). Eva has been chairing the Nordic Design Research Conference in 2013, and are chairing the Nordes 2021 too.

Leave a Reply

%d bloggers like this: