Kafferister til hjemmebrug

I sit afgangsprojekt designede Jeppe Ramkær en kafferister til hjemmebrug. Opfordringen kom fra Ristemestrene fra kafferisteriet Copenhagen Roaster. De mente, der var mulighed for forbedring på området, bla. fordi man i deres øjne ikke kan riste kaffe ordentligt på de nuværende maskiner. Forskellige co-design metoder og teknikker blev brugt igennem hele processen (f.eks. probes, associationskort, prototyping og acting-out). Dette påvirkede såvel de tekniske dele af konceptet og selve formgivningen. Projektet resulterede i Finestra, et koncept til induktionshjemmeristeren.

Ved at kombinere principper fra induktionsopvarmning og traditionelle principper fra kafferistning (komfur- og tromle-ristning) er Finestras risteteknik ny. I teorien kan teknikken give nye muligheder for hjemmeristning gennem varmestyring på linje med professionelle gasopvarmede kafferistere samt en ristemængde, dobbelt så stor som andre maskiner i samme størrelse. Vejledere på projektet var Eva Brandt (Co-design klyngen) og Anders Søndergaard (Industriel Design).

Share this post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Join our news letter

Subscribe To Our Newsletter

Get notified when we post a new article