Kafferister til hjemmebrug

I sit afgangsprojekt designede Jeppe Ramkær en kafferister til hjemmebrug. Opfordringen kom fra Ristemestrene fra kafferisteriet Copenhagen Roaster. De mente, der var mulighed for forbedring på området, bla. fordi man i deres øjne ikke kan riste kaffe ordentligt på de nuværende maskiner. Forskellige co-design metoder og teknikker blev brugt igennem hele processen (f.eks. probes, associationskort, prototyping og acting-out). Dette påvirkede såvel de tekniske dele af konceptet og selve formgivningen. Projektet resulterede i Finestra, et koncept til induktionshjemmeristeren.

Ved at kombinere principper fra induktionsopvarmning og traditionelle principper fra kafferistning (komfur- og tromle-ristning) er Finestras risteteknik ny. I teorien kan teknikken give nye muligheder for hjemmeristning gennem varmestyring på linje med professionelle gasopvarmede kafferistere samt en ristemængde, dobbelt så stor som andre maskiner i samme størrelse. Vejledere på projektet var Eva Brandt (Co-design klyngen) og Anders Søndergaard (Industriel Design).

About Eva Brandt

Eva Brandt is Professor in Social Design at Design School Kolding. Eva is scientific leader of the Lab for Social Design. The main part of her research is about how designers can stage open design processes (design labs based on participatory design/codesign) with many participants who both can inquire into existing practices and explore possible futures in common. She also contributes to theorizing about experimental design research driven by programs and experiments. She has been contributing to several books such as Design Spaces (IT Press, 2005), Rehearsing the Future (The Danish Design School Press, 2010), XLAB (The Danish Design School Press, 2011), Facilitating Change – Using Interactive Methods in Organizations, Communities and Networks (Polyteknisk Forlag, 2011), and Routledge International Handbook of Participatory Design (Routledge, 2013). Practice Based Design Reseach (2017). Ledelse og samskabelse i den offentlige sektor (2018). Eva has been chairing the Nordic Design Research Conference in 2013, and are chairing the Nordes 2021 too.

Leave a Reply

%d bloggers like this: