Indenfor i to Hong Kong-hjem

IMG_0908

Inviteret af Dr Yanki Lee fra Hong Kong Design Institute har jeg i dag været med på feltarbejde i en offentlig boligforening ved Tiu Keng Leng i Hong Kong.

IMG_0949

Wong Po Yau og Wong Ling har indrettet deres lille lejlighed på 32. etage så de trods fysiske handicaps kan klare sig selv uden hjælper.

IMG_0913Hjemme hos Chow Chi Ming, som er lam fra halsen og ned, så vi hvordan han har integreret  løftegrej og øjenstyret computer med sine personlige minder og prydgenstande i den kompakte bolig.

Efter hjemmebesøgene introducerede Dr Yanki Lee mig til Wong Chun Yin og Darren Chan fra Direction Association for the Handicapped over en traditionel kinesisk frokost der bl.a. bød på kogte hønsefødder og de lækreste dim sum. Det meste foregik på Cantonesisk, men den lokale kontaktperson So Wing Tung, også kaldet Steve, oversatte velvilligt for mig.

Dagens oplevelser gav anledning til overvejelser om nye sammenhænge mellem byggestandarder for fysisk tilgængelighed (som længe har været i fokus for inclusive design og universal design) på den ene side, og meningsfuld selvrealisering og med-skabelse i hverdagen (som er et centralt emne for co-design) på den anden.

Efter en intens første dag i Hong Kong, venter konferencen DesignEd Asia i morgen!

Share this post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Join our news letter

Subscribe To Our Newsletter

Get notified when we post a new article