DR: billedserie: Byg dit hus af skrald – deltag i konkurrence: Byd det op

Foto_DR_slot_af_skrald_230413

Nanna Mosegaard har på DR hjemmeside samlet en række eksempler på, hvordan affald er genbrugt til at bygge huse. Hun skriver: “Der er alle mulige gode grunde til genbruge sit affald og mange forskellige måder at gøre det på. En af bedre er at bygge huse af det, da man på den måde skåner miljøet på en brugbar måde.

I Argentina ligger der f.eks. et hus i byen Puerto Iguazu, der er bygget af 1200 plastikflasker. Huset er bygget af en familie, der har gjort det til deres personlige projekt at udbrede kendskabet til byggeprojekter lavet af genbrugsmateriale. Udover plastikflaskerne består husets vinduer af 140 CD-jewelcases og taget er lavet af 140 Tetra Pak-kartoner.

DR inviterer desuden til at deltage i konkurrencen ‘BYG DET OP’. Der står bl.a.

Byg det op er en konkurrence, der giver dig chancen for at bygge din by bedre. Hvis du har en drøm eller en idé, der kan forbedre et sted nær dig, så kan du være med i ‘Byg det op’. ‘Byg det op’ er udviklet i samarbejde mellem DR og Dansk Arkitektur Center i partnerskab med Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg med rådgivning fra COWI.

Læs mere på: http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Byg-det-op/Nyheder/20130423103450.htm

About Eva Brandt

Eva Brandt is Professor in Social Design at Design School Kolding since May 2019. Eva is scientific leader of the Lab for Social Design. The main part of her research is about how designers can stage open design processes (design labs based on participatory design/codesign) with many participants who both can inquire into existing practices and explore possible futures in common. She also contributes to theorizing about experimental design research driven by programs and experiments. She has been contributing to several books such as Design Spaces (IT Press, 2005), Rehearsing the Future (The Danish Design School Press, 2010), XLAB (The Danish Design School Press, 2011), Facilitating Change – Using Interactive Methods in Organizations, Communities and Networks (Polyteknisk Forlag, 2011), and Routledge International Handbook of Participatory Design (Routledge, 2013). Practice Based Design Reseach (2017). Ledelse og samskabelse i den offentlige sektor (2018). Eva has been chairing the Nordic Design Research Conference in 2013, and are chairing the Nordes 2021 too.

Leave a Reply

%d bloggers like this: