DR: billedserie: Byg dit hus af skrald – deltag i konkurrence: Byd det op

Foto_DR_slot_af_skrald_230413

Nanna Mosegaard har på DR hjemmeside samlet en række eksempler på, hvordan affald er genbrugt til at bygge huse. Hun skriver: “Der er alle mulige gode grunde til genbruge sit affald og mange forskellige måder at gøre det på. En af bedre er at bygge huse af det, da man på den måde skåner miljøet på en brugbar måde.

I Argentina ligger der f.eks. et hus i byen Puerto Iguazu, der er bygget af 1200 plastikflasker. Huset er bygget af en familie, der har gjort det til deres personlige projekt at udbrede kendskabet til byggeprojekter lavet af genbrugsmateriale. Udover plastikflaskerne består husets vinduer af 140 CD-jewelcases og taget er lavet af 140 Tetra Pak-kartoner.

DR inviterer desuden til at deltage i konkurrencen ‘BYG DET OP’. Der står bl.a.

Byg det op er en konkurrence, der giver dig chancen for at bygge din by bedre. Hvis du har en drøm eller en idé, der kan forbedre et sted nær dig, så kan du være med i ‘Byg det op’. ‘Byg det op’ er udviklet i samarbejde mellem DR og Dansk Arkitektur Center i partnerskab med Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg med rådgivning fra COWI.

Læs mere på: http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Byg-det-op/Nyheder/20130423103450.htm

Share this post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Join our news letter

Subscribe To Our Newsletter

Get notified when we post a new article