To nye professorer i codesign

G&T_Billeder_TB_EB

KADK har udnævnt Eva Brandt til professor (MSO) i ‘codesign som metode’, og Thomas Binder til professor (MSO) i ‘codesign som eksperimentel praksis’. De to nye professorer har i en årrække stået for opbygningen af codesign forskningsklyngen. For at konsolidere forskningsområdet yderligere har KADK besluttet at omdanne klyngen til Center for Codesign (CODE). Centret står for forskning indenfor codesign samt en to-årig kandidatuddannelse i codesign.

Helt centralt for codesign er at designe sammen med fremfor til nogen. Målet er hermed at mobilisere det kraftfulde og kreative potentiale for nytænkning og innovation, der findes ved aktivt at involvere borgere og professionelle samarbejdspartnere aktivt i designprocessen. Ud fra en eksperimenterende og dialogorienteret tilgang udvikles viden om en forsknings- og designpraksis, der på forskellig vis gør det muligt for deltagerne at gribe det potentielt nye og øve sig på fremtiden.

Tiltrædelsesforelæsningerne afholdes mandag den 23. Marts fra kl. 14 – 16 med efterfølgende reception. Sted: KADK, Kunstakademiets Designskolen, Fabrikmestervej 4, Lokale 90. 1. 20.

Alle er velkommen

About Eva Brandt

Eva Brandt is Professor in Social Design at Design School Kolding since May 2019. Eva is scientific leader of the Lab for Social Design. The main part of her research is about how designers can stage open design processes (design labs based on participatory design/codesign) with many participants who both can inquire into existing practices and explore possible futures in common. She also contributes to theorizing about experimental design research driven by programs and experiments. She has been contributing to several books such as Design Spaces (IT Press, 2005), Rehearsing the Future (The Danish Design School Press, 2010), XLAB (The Danish Design School Press, 2011), Facilitating Change – Using Interactive Methods in Organizations, Communities and Networks (Polyteknisk Forlag, 2011), and Routledge International Handbook of Participatory Design (Routledge, 2013). Practice Based Design Reseach (2017). Ledelse og samskabelse i den offentlige sektor (2018). Eva has been chairing the Nordic Design Research Conference in 2013, and are chairing the Nordes 2021 too.

One comment

  1. søren Kerndrup

    Congratulation – a well deserved recognition of your research and a further step into the future for co-design
    søren k aalborg university

Leave a Reply

%d bloggers like this: