PhD Defence: Christina Lundsgaard: Web of Design Encounters

christina_lundsgaard_billede_designspil-jpg

CODE are happy to announce that Christina Lundsgaard is defending her PhD dissertation ‘Web of Design Encounters: Everyday Worklife as an Open-ended Material’ on Friday 10th of February 2017 from 13.00 – ca. 16.00. Place: Auditorium 5, Danneskiold-Samsøes Allé 53 1435 Copenhagen K.

The abstract is here: web-of-design-encounters-abstract

Assessment committee:

  • Professor Peter Ullmark, Lunds Tekniska Högskola, Sweden
  • Professor Ellen Christiansen, Aalborg University
  • Associated Professor Ulrik Stylsvig Madsen, KADK, (chair)

Supervisor
Professor Eva Brandt, CODE, KADK

 Program

13:00   Velkomst og præsentation af ordstyrer, bedømmelsesudvalg, vejledere og forfatter 

13:05   Christina Lundsgaard redegør for sin afhandling: Web of Design Encounters – Everyday Web of Design Encounters – Everyday worklife as an   open-ended material in an exploratory and ongoing design process

13:50   Kort pause

Ifølge bekendtgørelsen om forskeruddannelse kan lederen af forsvarshandlingen give auditoriet tilladelse til at komme med indlæg. Ønsker om dette skal tilkendegives over for lederen i pausen.

14:00   Peter Ullmark, professor (ResArc Arkitektur LTH, Lund Universitet) 

14:30   Ellen Christiansen, professor (Aalborg Universitet)

15:00   Ulrik Stylsvig Madsen, lektor, ph.d. (Center for Industriel Arkitektur, KADK – formand)

15:30   Eventuelle indlæg fra auditoriet Bedømmelsesudvalget voterer og afgiver indstilling. Afslutning

About Eva Brandt

Eva Brandt is Professor in Social Design at Design School Kolding since May 2019. Eva is scientific leader of the Lab for Social Design. The main part of her research is about how designers can stage open design processes (design labs based on participatory design/codesign) with many participants who both can inquire into existing practices and explore possible futures in common. She also contributes to theorizing about experimental design research driven by programs and experiments. She has been contributing to several books such as Design Spaces (IT Press, 2005), Rehearsing the Future (The Danish Design School Press, 2010), XLAB (The Danish Design School Press, 2011), Facilitating Change – Using Interactive Methods in Organizations, Communities and Networks (Polyteknisk Forlag, 2011), and Routledge International Handbook of Participatory Design (Routledge, 2013). Practice Based Design Reseach (2017). Ledelse og samskabelse i den offentlige sektor (2018). Eva has been chairing the Nordic Design Research Conference in 2013, and are chairing the Nordes 2021 too.
%d bloggers like this: